Da Vinci Clinic

fotoBelgi�:

Beerse

Behandelingen:

FacingsWat zijn veneers?

Veneers, of ook wel facetten, schildjes of facings genoemd, zijn ultradunne plaatjes van hybride composiet of volledig porselein die aan de voorkant van de tanden worden aangebracht en zo heel wat onvolkomenheden kunnen corrigeren. Zo bieden veneers een permanente oplossing voor zware verkleuringen, spleetjes, beschadigde tanden en tanden die minder mooi in de rij staan.

Wat maakt veneers zo uniek?

Veneers worden op de bestaande tanden geplaatst en in de meeste gevallen zonder dat er aan de gezonde tandstructuur geraakt wordt. Geen pijn, geen spuitjes.

GlamSmile veneers zijn ultrafijn en kunnen que dikte het best vergeleken worden met een contactlens. Ze worden speciaal voor jou op maat gemaakt en daarbij houden de technici rekening met heel wat factoren: de vorm van je gezicht, vorm van je lippen, kleur van je huid en het wit van je ogen.

GlamSmile ontwikkelde een speciaal boogje dat precies overeenstemt met jouw tandenboog en waarmee de tandarts 6 tot 10 schildjes in ��n beweging op je tandenboog kan plaatsen. Dat noemen we de ‘positioning tray’, een uitvinding die gepatenteerd is. De veneers worden in het GlamSmile Labo vervaardigd en meteen op hun plaats in gezet in de positioning tray zodat bij plaatsing alle veneers perfect passen. Tien veneers worden geplaatst in 60 minuten. Twee bezoeken aan de tandarts zijn voldoende voor een mooi gebit en een witte glimlach.

GlamSmile liet speciale 3D software ontwikkelen die toelaat om je veneers met de hoogste precisie digitaal te tekenen vooraleer ze in productie gaan. De Smile Designers tekenen elke veneer op maat en op een fractie van een millimeter nauwkeurig. Zo kunnen we garanderen dat je veneers perfect aansluiten op je tanden en aan je tandvlees.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerste bezoek:

Met GlamSile veneers cre�ren we een mooie aansluitende tandenboog die helemaal past bij jouw gelaat. Daarom zal de tandarts tijdens een eerste bezoek uitvoerig bespreken wat de mogelijkheden zijn en welk resultaat je mag verwachten. Bij het ontwerp van je nieuwe glimlach wordt ook rekening gehouden met de vorm van je gelaat, vorm van je lippen, kleur van je huid en tandvlees, enz. Daarom neemt de tandarts uitgebreid foto's, zowel van je volledig gelaat, als detailfoto's van je gebit.
Vervolgens neemt de tandarts een gebitsafdruk. Hij zal je vragen om in een mondstuk gevuld met silicone te bijten. Dit is onontbeerlijk om perfect maatwerk te kunnen afleveren. Aan de hand van de foto's en de afdrukken en in nauw overleg met je tandarts tekenen de GlamSmile Designers veneers die esthetisch helemaal beantwoorden aan jouw wensen.

Tweede bezoek:

Tijdens een tweede tandartsbezoek worden de veneers geplaatst. Eerst bereidt de tandarts je tanden lichtjes voor. Verdoving hoeft niet, want er wordt niet geraakt aan de bestaande, gezonde tandstructuur. Enkel indien ��n of meerdere tanden echt uit de rij springen, zal de tandarts een klein beetje glazuur wegnemen. Dit is enkel om het esthetische resultaat te bevorderen en zal de tandarts steeds doen in overleg met jou bij je eerste bezoek.
Nadien worden de veneers allemaal in ��n beweging geplaatst, zal de tandarts alles afwerken en ga je na een uur terug naar huis.Specialisten:Onderwerp:
Toelichting: